İşsizlikte ne alacağınızı adım adım nasıl hesaplayabilirsiniz?

İşini kaybeden işçilerin büyük çoğunluğu katkı payı alma hakkına sahiptirler işsizlik. Ancak ne kadar süre kaldığına bağlı olarak alıntı yapmak Söz konusu fayda için önceden daha fazla veya daha az süre talep edebilirsiniz. Ve bağlı olarak maaş Bu katkı süresi boyunca almış olduğunuz katkı payı miktarına göre az ya da çok işsizlik ödeneği alacaksınız.

Kısa vadede işsiz kalmayı bekleyen bir kişi için, yardımdan ne kadar süre yararlanacağını ve bu süre içinde ne kadar gelir elde edeceğini bilmek çok önemlidir. Bu yazımızda adım adım bunun nasıl hesaplanacağını ve hangi belgelerin gerekli olduğunu inceliyoruz.

1. Adım: Katkı tabanınızı belirleyin

Sayıları yapmaya başlamadan önce ilk şey en son bilgilere sahip olmaktır. maaş bordrosu mevcut. Sadece birkaç günlük değil, tam aylık bir bordro olması önemle tavsiye edilir. Sonuncusu mevcut değilse, bir ay boyunca en güncel olanı referans olarak almaya öncelik verin.

Maaş bordrosu, alınan parayı gösteren banka ekstresi değil, her şirketin çalışanlarına ay ay vermesi gereken, alınan net tutarı, brüt tutarı, gelir dağılımını ve maaş tutarını ayrıntılarıyla gösteren bir belgedir. katkı esası. Bu son kavram ‘kavram’ olarak ortaya çıkabilirDC Tabanı‘ bordroda ve bunun üzerinde esas olarak işsizlik ödeneğinin miktarı hesaplanır.

Adım 2: İş hayatınızın yerini belirleyin

Ne kadar süre işsizlik maaşı alabileceğimi bilmekle ilgili diğer bilgi, son yıllarda tam olarak ne kadar çalıştığımı ve katkıda bulunduğumu bilmektir. Bunun için elinizde bulundurmanız gerekmektedir. iş hayatı geçmişi her biri. Bunun için Sosyal Güvenlik Teklif edilen tüm zamanlarınıza hızlı bir şekilde başvurabileceğiniz bir portal etkindir. Erişmek için burayı tıklayın. Katkı süresi ne kadar uzun olursa, işsizlik ödeneği de o kadar uzun sürede alınabilecektir.

Adım 3: Sepe simülatörüne girin

Herkes 1. ve 2. adımları atlayabilir ve prosedürlerin oradan yürütülmesi için doğrudan Sepe ofisine gidebilir. Ancak bunun için talepte bulunulması gerekmektedir. randevu ve bize uygun bir zaman dilimi bulmak her zaman mümkün olmuyor. Yolculuğun gerektirdiği zamanın (ve belki de paranın) maliyetine ek olarak.

Prosedürü fiziksel olarak yapmaktan kaçınmak için Sepe, bir simülatör Bu sayede herkes elinde ne kadar fayda kalacağını ve bu parayı ne kadar sürede alabileceğini hesaplayabilir. İçeri girdikten sonra simülatör kullanıcıya ‘son işinize ne zaman başladınız?’, son altı yıl içinde herhangi bir kamu yardımından yararlandıysanız, ‘en son aldığınızdan bu yana ne kadar süre çalıştınız’ gibi bazı bilgileri soracaktır. işsizlik yardımları.’ ?’ veya ‘kaç tane küçük çocuklar Diğerlerinin yanı sıra 16 yaşında mı sorumlu?’

İşte o zaman maaş bordrosunda görünen ‘mesleki veya işsizlik durumları için katkı tabanına’ ihtiyacımız olacak. Faydayı hesaplamaya başlamak için burayı tıklayın. Tüm soruları yanıtladığınızda, tahmini tutarı ve bu parayı toplayabileceğiniz süreyi gösteren bir ekran açılacaktır.

Maksimum ve minimum

Sepe’nin, asgari ve azami miktarlara ek olarak, bir işçinin katkı payı alabileceği azami süreyi öngördüğü unutulmamalıdır.

Bir kişi en fazla 730 gün süreyle katkı payı işsizlik ödeneği alabilir (2 yıl). Bu eşdeğer olacak Düzenleyici tabanın %70’i kişinin işsiz kaldığı ilk 180 gün (bir buçuk yıl) boyunca. 181. günden itibaren tutar şu şekilde olacaktır: %60 söz konusu tabanın.

2023 yılı için azami ve asgari tutarlar şöyle:

Alakalı haberler

Katkı payının asgari tutarı:

  • Çocuksuz: 560,00 Euro

  • 1 çocuk veya daha fazlası: 749,00 euro

Maksimum katkı payı tutarı:

  • Çocuksuz: 1.225,00 Euro

  • 1 çocuk: 1.400,00 Euro

  • 2 veya daha fazla çocuk: 1.575,00 Euro

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir