Korkunç ama umut verici dijital dünyayla yüzleşmenin anahtarları
Cehaletten daha korkunç bir şey yoktur. Bilinmeyen bir tropik denizde, yüzeyin altını görmeden ve yalnız olmadığınızı hissetmeden yüzmek, çevredeki faunanın deneyimsizliği veya tamamen bilgisiz olması durumunda daha da endişe vericidir. Dünyada son yıllarda şekillenen dijital dünya, her şeyden önce fırsatlardan yararlanmak ve değişime uyum sağlamak için acil eğitim gerektiren tehditlerle dolu bir denizdir.
David Boronat Yayınlandı ‘Gelecek dijital dünyayı anlamanın 7 anahtarı’ (Kar Editoryal). Danışmanlık firmasının başkanı Çarpmak Teknolojik treni kaçırmak istemeyenler için kullanışlı bir bilgi aracını Google’da kolaylıkla aranabilir bir başlık altında toplamıştır. Bir el kitabı veya saha rehberi, bir referans kitabı adayı ve hızlı başvuru formunda Boronat, internet aramalarında kabul edilmesi çok fazla zaman alacak bir şeye odaklanıyor. Ekran başında saatin ibrelerini durdurmayı ve gelecek değişiklikleri sağlamlaştırmak ve değer vermek için bilinmesi ve hatırlanması gerekenleri toplamayı başardı.
Alakalı haberler
Yazar yedi anahtarı bir araya getiriyor ancak kitabı okuyunca önerdiği yapıdan çok daha fazlasının olduğunu düşündürüyor. Boronat’ın yedi anahtarı algoritma, destekli dünya, sürükleyici dünya, sensörler, belirteçler, yakın dünya ve tek dünyadır. Bu günlerde Avrupa Blockchain Konvansiyonu Barselona’da düzenleniyor. Şüphesiz onun Hackathon’u veya hacker toplantısı dünyevi bilginin üstesinden gelmenin bir örneğidir, ancak Boronat’ınki gibi bir kitap, kavramları anlama ve bağlamı anlamanın ABC’sini güçlendirmeye katkıda bulunur. Ve kitabı, EBC gibi bu büyüklükteki bir toplantıyı akıllı bir ihtiyatla karşılamaya hizmet ediyor. Geçmişte olduğu gibi, ‘Scientific American’ yayınları her yedi sayfanın üçünde anlaşılır sayfalarla azdan çoğa doğru ilerledi. Boronat anahtarları Uzman hacker’ın 10. seviyesine ulaşmamıza gerek kalmadan, durumun durumunu bilmemiz için uygun seviyeler sağlanır. Boronat yalnızca teknolojiyle yetinmiyor, aynı zamanda jeostratejik bağlamı da ele alıyor.
Yazar aynı zamanda pek çok yapay zeka, algoritma ve ağ hızı arasında insanın rolünü de doğruluyor. Her durumda alan rehberinin dijital dünyada kullanışlılığı önemlidir. Boronat, kitabının amacının “gelecek dünyayı daha iyi anlamak, ağaçlar ve kavramlar arasında kaybolmamak ve dijital ormanın tamamını bir an önce görmek veya en azından sezmek için bir rehber” olması olduğunu söylüyor. Konu bununla ilgili.